BIG BROTHER AWARDS 2017
De Winnaars:
State Hacking (jury)
ANPR-camera's (publiek)

Privacy ís belangrijk

Je identiteitskaart zegt alles?

Is dit de identiteitskaart van de toekomst? Niet als het van ons afhangt. Wat vind jij? Pas de identiteitskaart volgens je persoonlijke 'privacywensen' aan. Klik op de knop hieronder, daarna kan je de items op de ID-kaart die je privé wenst te houden aanklikken. Hoe meer mensen op bepaalde onderdelen klikken, hoe vager die onderdelen zullen worden om uiteindelijk misschien helemaal te verdwijnen. Go for it en bescherm je privacy!

Pas je identiteitskaart aan

eID

OVER BBA

Elk jaar ontvangt een persoon, een onderneming, een overheidsinstelling of een maatregel de “prestigieuze” Big Brother Award. De prijs ontleent zijn naam aan de totalitaire leider Big Brother uit het boek '1984' van George Orwell.

In Vlaanderen worden de Big Brother Awards uitgereikt door de Liga voor mensenrechten i.s.m. enkele partners actief in het ‘privacyveld’. Wie wint de beschamende prijs van grootste privacyschender van het jaar? Zowel het brede publiek als een professionele jury buigen zich over een shortlist van genomineerden aangedragen door de organisatoren.

Waarom BBA's? Privacy is een fundamenteel mensenrecht dat vandaag meer dan eens met de voeten getreden wordt en vaak, al dan niet vrijwillig, te grabbel wordt gegooid. Vanuit onze missie vinden we het als Liga voor Mensenrechten een absolute prioriteit om dit thema meer in de spotlights te plaatsen.

De Big Brother Awards zijn tegelijk een campagne en een event. In de weken voorafgaand aan de uitreiking vragen we het brede publiek middels een publieke campagne een stem uit te brengen voor één van de kandidaten. Daarnaast kan men zich inschrijven voor het event bestaande uit een awardshow, de eigenlijke uitreiking van de awards, voorafgegaan door een inhoudelijke namiddag. Het namiddagprogramma bestaat uit debatten, lezingen en workshops over de genomineerde kandidaten. Het volledige programma vind je hier vanaf begin september.

DE 5 NOMINATIES

Smart Cities

Smart cities

PROGRESS Lawyers Network

View more
Bijzondere onderzoeksmethoden

Bijzondere onderzoeksmethoden

Ligue des Droits de l'Homme

View more
Screenen van festivalgangers

Screenen van festivalgangers

Liga voor Mensenrechten

View more
img02

Europese trend van 'state hacking'

EDRi

View more
ANPR

ANPR-camera’s

datapanik

View more

0

nominaties

0

stemmen

0

partners

0

workshops

Een impressie

Big Brother Awards Big Brother Awards Big Brother Awards Big Brother Awards Big Brother Awards Big Brother Awards Big Brother Awards Big Brother Awards Big Brother Awards Big Brother Awards Big Brother Awards Big Brother Awards

Jouw mening telt

Hoe denk jij over privacy?

Partners

Deze editie werd mogelijk gemaakt door een constructieve samenwerking tussen deze partners:

De Big Brother Awards worden in België mede mogelijk gemaakt door:

Vlaamse Overheid